Tervetuloa!

Olen muuttanut!
Uusi osoitteeni on

Porvoon keskusta
06100 Porvoovastaanotto maaliskuu-kesäkuu 2017

 Espanja, Fuengirola

Vastaanotto elokuu 2017 Porvoo

Ajanvaraus

+358 50 364 5044, +34 681657721

tai ota yhteyttä myös sähköpostilla .

Sähköposti
ritvalaakso@hotmail.com

Aukioloajat
sopimuksen mukaan

Tarinani ja yritys

TARINANI JA YRITYS

Jo aivan pienestä tytöstä minua on kiinnostanut tavattomasti kaikki energiat ympärilläni; ihmiset,eläimet, kasvit. Mitä kaikkea ne pitävätkään sisällään, mistä ne muodostuvat.

Kevään saapuessa minut löysi varmasti metsistä, ojien reunoilta keräämässä sammakon kutua purkkeihin. Noiden pienten siimaeläinten kasvun seuraaminen purkissa oli taholtani loputonta ihmettelyä.

OPISKELU

Siten se ei varmaankaan ollut ihmeellistä, että minut löysi myöhemmin Helsingin sairaanhoito opistosta opiskelemasta. Valmistuttuani sain paikan Meilahden sairaalan keuhkotautien osastolta ja toimin siellä sisätautien ja kirurgian erikoissairaanhoitajana. Siellä koin, näin ja tunsin erilaisia ihmiskohtaloita ja pidin työstäni erittäin paljon.

Oltuani sairaanhoitajana noin 15 vuotta tunsin, että on vielä jotain muutakin. Halusin tietää enemmän, sillä ihminenhän ei ole koskaan valmis. Minulle ehdotettiin hoitotieteen opiskelua tai lääketieteelliseen pyrkimistä, lähdin opiskelemaan perinteistä kiinalaista lääketiedettä. Se vain veti minua pakonomaisesti puoleensa. Energiat käsitteenähän eivät olleet minulle vieraita. Ja matka jatkui.

Opiskelin kiinalaista lääketiedettä viiden vuoden ajan Suomessa ja Kiinassa. Perinteinen kiinalainen lääketiede kiehtoi minua ja kiehtoo edelleen, vaikka alussa vaati suuria ponnisteluja ymmärtää, näin länsimaisen lääketieteen koulutuksen pohjalta, kuinka kaikki on energiaa. Ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Vietin myös Hantzoun Punaisen Ristin sairaalassa Kiinassa aikaani käytännön harjoitusten ja opiskelujen merkeissä.

Ihminen on niin suurenmoinen ja hieno kokonaisuus, joka pitää niin monia salaisuuksia sisällään. Emme tiedä vielä kaikkea tästä suurenmoisesta luomuksesta.

Hypnoosiopintoni kuuluivat myös tähän sarjaan ymmärtää ihmistä, hänen mieltään osana tätä kokonaisuutta. Ihmisen alitajunta pitää sisällään valtavat voimavarat, kunhan niitä vain osaa hyödyntää itsensä parhaaksi. Ihminen voi kantaa mukanaan tiedostamattaan erilaisia painolasteja, joihin voidaan vaikuttaa. Auttaa häntä päästämään sellaisesta irti, joka ei ole hänelle hyväksi ja yrittää saavuttaa oman itsensä, tasapainoisena kokonaisuutena.

Koskaan ei voi olla valmis. Syventävät opinnot kuuluvat edelleen ohjelmaani.

TERVEYSKLINIKKA LONG LIFE

Kun valmistuin vuonna 2002 perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitajaksi, niin perustin oman klinikan Lääkäriasema-Terveysklinikka Long Lifen.Lääkäriasema-Terveysklinikka  Long Lifeissa oli tavoitteena kulkea “käsi kädessä” länsilääketieteen ja täydentävien hoitojen lääkärien ja terapeuttien kanssa. Jos toisen toiminta-alue ei pysty auttamaan ja lievittämään, parantamaan asiakkaan tarpeita, niin sitten mahdollisesti toinen pystyy.Toimintaperiaatteeni ja arvoni ovat asiakkaan kunnioittaminen ja kuunteleminen. Asiakkaan yksilöllisen tilanteen ja kokemuksen ottaminen huomioon hoidossa ja sen suunnittelussa.

Ihmistä katsotaan kokonaisuutena, eikä vain osiensa summana ja jos toinen lääketieteen suunta ei pysty auttamaan asiakasta, niin hänet ohjataan toiselle.

Long Lifessa on tarjottu vaihtoehtoisia, täydentäviä hoitoja ns. länsilääketieteen Psykiatrian, Psykoterapian ja ravintoterapian lisäksi. Ihmisethän ovat erilaisia,toiselle parasta ei ole välttämättä parasta toiselle. Long Lifessä on ollut tarjolla täydentävistä hoidoista mm. Rosen-, Vyöhyke-, Psykologista vyöhyke-, Shiatsu-terapiaa,Kiinalaisen lääketieteen mukaisia hoitoja, hypnoosia, homeopatiaa.

Yhteistyö eri hoitavien tahojen välillä onnistuu silloin, kun terveydenhuollon ammattilaiset kunnioittavat toistensa suuntauksia, kokemuksia ja näkemyksiä. Yli kahdentoista toimintavuoden aikana on kertynyt runsaasti kokemusta ja onnistumisia myös asiakkaiden terveyden ja elämän tilanteen oleellisena kohentumisena.

Hoitotilat ja ilmapiiri tukevat asiakkaan viihtyvyyttä , mikä edistää myös hoidon onnistumista.

Tässä muodossaan Lääkäriasema-Terveysklinikka Long Life toimi yli 12 vuoden ajan.Aika on ollut hyvin opettavaista ja mielenkiintoista tällä elämän polullani ja matka jatkuu Nyt Muutoksen tuulet puhaltavat Long Lifessa.

YMPYRÄ SULKEUTUU

Aloitin aikoinaan yksin yrittäjänä Espoossa ja nyt on aika palata Espooseen.Klinikka jatkaa toimintaansa Terveysklinikka Long Lifena Tapiolassa Espoossa. Terveysklinikka Long Lifessa toimin nyt yksin ammatinharoittajana   Tapiolankeskustornissa, kuten oli aloittaessani toiminnan Tapiolassa. Sovellan kokonaisvaltaisen hoidon periaatetta , keho-mieli-sielu, mikä on ollut koko Long Lifen hoitofilosofia sen perustamisesta alkaen. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen-hypnoosin- täydentävien hoitojen sekä terveydenhoidon periaatteet ovat kokonaisvaltaisten hoitojeni kulmakivet.

Vuosi 2016 alkaa jälleen suurien muutosten kera. Terveysklinikka Long Life on muuttanut unelmien kaupunkiin Porvooseen.

HARRASTUKSET

Maalaan harrastuksena öljyväri, akvarelli ja akryylitauluja , joissa ilmennän sisäistä maailmaani. Minulla on suuri itse ilmaisun tarve maalaamisessani ja se vie mukanaan oppimaan yhä uusia tekniikoita ja tapoja. Muutaman kerran töitäni on ollut esillä Espoon Kulttuurikeskuksessa. Tauluni ovat lapsenomaisia, sisältäen päättymättömän tarinan/sadun , joka ei ole vielä valmis.

Maailmankuvaani kuuluu , että elämä on matka, mikrokosmos  makrokosmoksessa, jossa tarkoituksena on oppia ja kasvaa ihmisenä yhä ns. ”korkeammille tasoille”. Virheet ja vastoinkäymiset opettavat ihmistä kaikkein parhaiten, jos vain ymmärtää ja ottaa opin vastaan ikään kuin lahjoina.

Erilaiset energiat eivät ole minulle vieraita. Aistin erilaisia energioita ympärilläni ja olen jo oppinut, etteivät ne kaikki tule minusta , vaan jostakin toisesta henkilöstä, paikasta, tapahtumasta, toisesta todellisuudesta . Elämme energiameressä.

 

Ritva Laakso

Erikoissairaanhoitaja, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, akupunktiohoitaja, hypnokonsultti,
mielikuvavalmentaja / suggestoterapeutti.